16473153_375542346141113_786141112453971

MUREKERULLA

 

1 sipuli silputtuna 

2 valkosipulinkynttä silputtuna 

loraus oliiviöljyä 

400 g naudan paistijauhelihaa 

1 kananmuna 

1 tl suolaa 

1 tl mustapippurirouhetta 

1 tl paprikajauhetta 

1/2 tl chilijauhetta 

 

 

täyte:

1 prk Amerikkalaisia kurkkukuutioita, valutettuna

1 pala (170 g) Aura-juustoa 

1 pkt pepperonia silputtuna

 

 

päälle:

1 iso pkt (340 g ) Amerikan pekonia 

 

 

 

Kuullota sipulisilput öljyssä. Sekoita kaikki mureketaikinan ainekset keskenään ja painele massa tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle.

Ripottele murekelevyn päällemurennettu Aura-juusto, kurkkukuutiot sekä silputtu pepperoni.

Kääri tasaiseksi rullaksi ja peitä rulla pekonisiivuilla.

Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 30-45 minuuttia.

 

 

 

 

VALKOSIPULI-KERMAPERUNAT

 

1 kg jauhoisia perunoita (Rosamunda)

6 valkosipulin kynttä hienonnettuna (maun mukaan)

suolaa ja valkopippuria myllystä

4 dl kuohukermaa

 

 

pinnalle:

100-150 g juustoraastetta 

 

 

 

Kuori ja viipaloi perunat. Laita perunaviipaleet voideltuun vuokaan kerroksittain hienonnetun valkosipulin, suolan ja valkopippurin kanssa. Kaada päälle kerma. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 1  1/2 tuntia. Voit välillä vähän sekoitella perunoita. Ripottele pinnalle juustoraaste kypsennyksen loppupuolella.