Kuha%20ja%20cava-kastike.jpg

TIMJAMI-VALKOSIPULI-SITRUUNAVOI

 

200 g pehmeää voita

6 valkosipulinkynttä puristettuna

1 sitruunan raastettu kuori + mehu

timjaminlehtiä, niin paljon kuin jaksat nyppiä

 

 

Sekoita ainekset keskenään ja kääri leivinpaperin avulla pötköksi. Laita jääkaappiin kovettumaan. Maustevoi säilyy noin viikon ajan jääkaapissa. Jos säilytät pitempään, pakasta voi viipaleina.

 

 

 

PERUNAKROKETIT

 

1 kg Rosamundaa

2 keltuaista 

1 1/2 dl raastettua parmesaania

1 tl suolaa

 

 

 

lisäksi:

noin 2 dl korppujauhoja

rypsiöljyä

 

 

 

Kuori ja kuutioi perunat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, kaada vesi pois ja soseuta. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon keltuaiset sekä juustoraaste.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Muovaile taikinasta pieniä pullia ja pyörittele ne korppujauhoissa.

Kuumenna paistinpannulla noin parin sentin kerros öljyä. Paista perunapallerot kuumassa öljyssä ensin toiselta puolelta, kunnes pinta on kullanruskea, käännä varovasti ja paista vielä toiselta puolelta.

Siirrä perunapallerot varovasti lautaselle kolminkertaisen talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.

 

 

 

KUHAFILEET

 

4 kuhafileetä

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

timjami-valkosipulivoita

 

 

Poista kuhafileistä ruodot ja leikkaa fileet pitkittäin kahtia. Mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Paista fileet timjami-valkosipulivoissa.

 

 

 

CAVA-KASTIKE

 

5 dl hyvää kalalientä (Puljonki)

4 dl kuivaa cavaa

2 dl kuohukermaa 

1 tl suolaa

1 rkl sokeria 

mustapippuria myllystä 

nokare voita 

 

 

Mittaa kasariin kalaliemi, 3 1/2 dl cavaa, suola, sokeri sekä mustapippuria myllystä. Keitä kasaan, kunnes jäljellä on enää noin kolmasosa, tähän menee noin 45 minuuttia. 

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita nokare voita, kermavaahto sekä 1/2 dl cavaa kastikkeen joukkoon juuri ennen tarjoilua. 

 

Kuha%20ja%20cava-kastike%202.jpg

Viinilasillinen: Vallformosa Reserva Cava Brut, tämä oli yksi suosikkiviineistäni, mutta tämä oli valitettavast tämän talven kausituote ja jo poistunut Alkon valikoimasta. Toinen suosikkini on Mas de la Sabatera, jonka uskoisin myös sopivan tälle ruoalle.