JOGURTTI-KERMAHYYTELÖ
6 annosta
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
3 dl maustamatonta jogurttia
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljajauhetta
1 1/2 rkl sitruunamehua
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon jogurtti, sokeri ja vaniljajauhe.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi, purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Vatkaa seos ohuena nauhana jogurtti-kermaseoksen joukkoon.
Kaada seos kuuteen lasiin ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti, mielellään yön yli.
MARINOITU VERIGREIPPI
riittää kahteen annokseen
2 verigreippiä fileinä
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl appelsiinilikööriä (Cointreau)
Sekoita hunaja ja likööri keskenään ja kääntele seos kalvottomien verigreippilohkojen joukkoon. Anna marinoitua muutama tunti. Tarjoa jogurtti-kermahyytelön tai vaniljajäätelön kera.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.