Ruokia%20ja%20leivonnaisia%201.1.2017%20

SHAMPANJAMOUSSE

6 annosta

 

2 liivatelehteä
2 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria
3 dl kuohukermaa
2 dl shampanjaa tai kuohuviiniä (itse käytin kuivaa kuohuviiniä)
 
 
 
 
 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
Vaahdota valkuaiset kulhossa. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Sekoita sokeri  ja valkuaisvaahto kermavaahdon joukkoon.
Kuumenna 2 rkl kuohuviiniä ja liuota liivatteet siihen.
Sekoita loppu kuohuviini kermaseoksen joukkoon.
Vatkaa liivateseos ohuena nauhana moussen joukkoon. Jaa mousse kuuteen lasiin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti, mieluiten yön yli.
 
 
 
Ruokia%20ja%20leivonnaisia%201.1.2017%20