PASTA AL FORNO CON POMODORI E MOZZARELLA MAKUNYSTYRÄN TAPAAN
tomaattikastike:
3 valkosipulin kynttä silputtuna
1 iso sipuli silputtuna
loraus oliiviöljyä
2 dl punaviiniä
3 prk tomaattipyreetä
2 prk tomaattimurskaa (Mutti)
1/2 prk (1 dl) Demi Glacea
1 tumma fondikuutio
1 rkl ruokosokeria
1/2 tl suolaa
1 tl oreganoa
1 tl mustapippurirouhetta
1/2 tl chilijauhetta
tuoretta basilikaa silputtuna
tuoretta oreganoa silputtuna
lisäksi:
350 g simpukkapastaa (gnocchi)
3 palloa mozzarellaa
200 g vastaraastettua parmesaania
koristeluun:
tuoretta basilikaa
Valmista ensin tomaattikastike: Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää punaviini ja kiehauta. Lisää loput ainekset tuoreita yrttejä lukuunottamatta ja anna kiehua miedolla lämmöllä ainakin tunnin verran.
Silppua tuoreet yrtit ja sekoita kastikkeen joukkoon.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta siivilässä ja sekoita puolet tomaattikastikkeesta pastan joukkoon.
Levitä puolet pastasta voideltuun uunivuokaan, levitä päälle puolet tomaattikastikkeesta, ripottele päälle puolet parmesanraasteesta sekä 1 1/2 mozzarellapalloa viipaloituna. Tee samoin vielä toinen kerros. Päällimmäiseksi jää reilu kerros parmesanraastetta ja mozzarellaa.
Laita vuoka 200 asteiseen uuniin noin 20-25 minuutiksi, kunnes juusto kuplii hieman ja pinta on saanut väriä.
Koristele tuoreella basilikalla.
Tarjoile esim. lihapyöryköiden kera.
LIHAPYÖRYKÄT
3 viipaletta murennettua täysjyväpaahtoleipää (leikkaa kuoret pois)
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 iso sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
loraus oliiviöljyä
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl kuivattua oreganoa
1/2 tl chilijauhetta
1 dl parmesanraastetta
400 g naudan paistijauhelihaa
paistamiseen:
voita
Sekoita murennettu leipä kulhossa valkoviinin joukkoon. Kuullota sipulisilput öljyssä. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua puolisen tuntia huoneenlämmössä. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin haluamasi kokoisia pyöryköitä ja paista ne voissa. Voit myös halutessasi kypsentää pyörykät 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Viinilasillinen: Il Proprio Sangiovese
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.