Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2011.1.2017%2

PASTA AL FORNO CON POMODORI E MOZZARELLA MAKUNYSTYRÄN TAPAAN

 

tomaattikastike:

3 valkosipulin kynttä silputtuna 

1 iso sipuli silputtuna 

loraus oliiviöljyä 

2 dl punaviiniä 

3 prk tomaattipyreetä 

2 prk tomaattimurskaa (Mutti)

1/2 prk (1 dl) Demi Glacea

1 tumma fondikuutio 

1 rkl ruokosokeria 

1/2 tl suolaa 

1 tl oreganoa

1 tl mustapippurirouhetta

1/2 tl chilijauhetta

tuoretta basilikaa silputtuna

tuoretta oreganoa silputtuna

 

 

 

lisäksi:

350 g simpukkapastaa (gnocchi)

3 palloa mozzarellaa

200 g vastaraastettua parmesaania

 

 

 

koristeluun:

tuoretta basilikaa

 

 

 

Valmista ensin tomaattikastike: Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää punaviini ja kiehauta. Lisää loput ainekset tuoreita yrttejä lukuunottamatta ja anna kiehua miedolla lämmöllä ainakin tunnin verran.

Silppua tuoreet yrtit ja sekoita kastikkeen joukkoon.

 

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta siivilässä ja sekoita puolet tomaattikastikkeesta pastan joukkoon. 

 

Levitä puolet pastasta voideltuun uunivuokaan, levitä päälle puolet tomaattikastikkeesta, ripottele päälle puolet parmesanraasteesta sekä 1 1/2 mozzarellapalloa viipaloituna. Tee samoin vielä toinen kerros. Päällimmäiseksi jää reilu kerros parmesanraastetta ja mozzarellaa.

Laita vuoka 200 asteiseen uuniin noin 20-25 minuutiksi, kunnes juusto kuplii hieman ja pinta on saanut väriä.

Koristele tuoreella basilikalla.

Tarjoile esim. lihapyöryköiden kera.

 

 

 

 

LIHAPYÖRYKÄT

 

3 viipaletta murennettua täysjyväpaahtoleipää (leikkaa kuoret pois)

1 dl kuivaa valkoviiniä

1 iso sipuli silputtuna 

2 valkosipulinkynttä silputtuna 

loraus oliiviöljyä 

2 kananmunaa 

1 tl suolaa 

1 tl mustapippurirouhetta 

1 tl kuivattua oreganoa 

1/2 tl chilijauhetta 

1 dl parmesanraastetta 

400 g naudan paistijauhelihaa 

 

 

 

paistamiseen:

voita

 

 

 

Sekoita murennettu leipä kulhossa valkoviinin joukkoon. Kuullota sipulisilput öljyssä. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua puolisen tuntia huoneenlämmössä. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin haluamasi kokoisia pyöryköitä ja paista ne voissa. Voit myös halutessasi kypsentää pyörykät 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. 

 

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2011.1.2017%2

Viinilasillinen: Il Proprio Sangiovese