16174589_367860673575947_516353381772090

PERUNAVUOKA

 

1 kg Rosamundaa

50 g voita sulatettuna

3 valkosipulinkynttä puristettuna

1 dl parmesan-raastetta

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

Chili Explosionia myllystä

 

 

 

pinnalle:

parmesan-raastetta 

 

 

 

Kuori perunat, viipaloi ne leikkurilla hyvin ohuiksi ja laita viipaleet kulhoon. Lisää joukkoon loput ainekset ja kääntele huolellisesti sekaisin. Voitele halkaisijaltaan noin 20 cm vuoka öljyllä ja asettele perunaviipaleet vuokaan.

 

16195960_367860683575946_196831264341110

 

Kypsennä 175 asteisessa uunissa, kypsymiseen menee noin 75 minuuttia.

Ripottele parmesanraaste pinnalle noin tunnin kypsennyksen jälkeen ja jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

 

 

 

 

NAUDAN ULKOFILEEPIHVEJÄ PIPPURI-KERMAKASTIKKEESSA

 

850 g naudan ulkofileetä 

voita

suolaa

 

 

kastike:

6 dl kuohukermaa

4 rkl hunajasinappia 

4 rkl calvados

2 rkl viherpippureita

2 rkl roseepippureita

1 rkl mustapippureita

1 tl suolaa

2 rkl vehnäjauhoja + tilkka kermaa suurustukseen

 

 

 

Mausta pihvit suolalla molemmin puolin ja paista ne voissa pannulla 2-3 pihviä kerrallaan. 

Rouhi pippurit morttelissa ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. 

Lisää pihvt kastikkeen joukkoon ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia. 

 

16178463_367860986909249_411600621317580

Viinilasillinen: Baron de Ley Varietales Graciano