Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2027.12.2016%

LAPIN UKON KEITTO MAKUNYSTYRÄN TAPAAN

 

nokare voita

600 g poron kärityslihaa (tuoretta, palvelutiskistä)

6 valkosipulinkynttä

1 purjon valkoinen osa

1/2 dl riistafondia

1  1/2 l vettä

1 ruukku timjamia

2 laakerinlehteä

1 rkl viherpippureita rouhittuna

2 tl mustapippurirouhetta

1 pss (250 g) kasvissuikaleita (pakaste)

pala lanttua tai 1 pieni lanttu

2 porkkanaa

1-2 palsternakkaa

6 perunaa

1 pkt Koskenlaskija Viherpippuri

3 dl kuohukermaa

suolaa

 

 

 

Ruskista käristysliha voissa. Lisää hienonnettu valkosipuli sekä silputtu purjo. Lisää Myös riistafondi, vesi, timjami ja mausteet. Anna kiehua puolisen tuntia.

Kuori ja lohko juurekset ja laita ne kattilaan. Lisää myös kasvissuikaleet.

Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä ja lisää sitten kerma ja sulatejuusto. Kiehauta ja tarkista maku.

Lisää mausteita tarvittaessa.