UUNIBROILERI
1 maustamaton broileri (noin 1 kg:n painoinen)
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
glaseeraus:
100 g voita sulatettuna
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 tuore habanero silputtuna
4 valkosipulinkynttä puristettuna
1 tl suolaa
1 tl pippurisekoitusta
Mausta broileri kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla ja laita se voideltuun uunivuokaan. Sivele molemmin puolin pintaan kerros glaseerauskastiketta ja nosta vuoka 175 asteiseen uuniin. Glaseeraa broileria molemmin puolin noin 15 minuutin välein niin kauan kuin marinadia riittää. Käännä broileri aina glaseerauksen yhteydessä, jotta se saa väriä tasaisesti sekä selkä- että vatsapuolelta. Kypsennykseen menee noin 75-90 minuuttia. Tipu on kypsä, kun koipitaipeeseen pistettäessä ulos valuva neste on kirkasta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.