20161216_055935.jpg

SACHERKAKKU MAKUNYSTYRÄN TAPAAN

 

pohja:

175 g voita

1 1/2 dl kaakaojauhetta

1 dl vahvaa kahvia

2 dl sokeria

3 kananmunaa

1 rkl vaniljasokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

 

 

 

kostutus:

2 dl vettä

2 dl Lignell´s Cafe Cognac Liqueur

 

 

täytteeksi ja kuorrutuksen alle:

noin 4  1/2 dl aprikoosi-calvadoshilloa 

 

 

 

kuorrutus:

1  1/2 dl kuohukermaa

200 g laadukasta tummaa (70 %) suklaata

 

 

 

koristeluun:

50 g valkosuklaata

pehmeitä hopeahelmiä

sokerihelmiä

sokerimassa-lumihiutaleita

 

 

 

Pohja: Sulata voi kattilassa. Sekoita kaakaojauhe ja kahvi joukkoon vispilällä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita muna-sokerivaahtoon suklaaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halk. 20-22 cm) ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia, tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja ja anna jäähtyä kunnolla. Voit halutessasi paistaa pohjan valmiiksi jo edellisenä päivänä.

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Sekoita likööri ja vesi keskenään.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

Levitä 1 1/2 dl aprikoosi-calvadoshilloa vuokaan kakkupohjan päälle. 

Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. 

Levitä päälle 1 1/2 dl aprikoosi-calvadoshilloa

.

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua yön yli jääkaapissa.

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle.

Levitä kakun pinnalle ohut kerros aprikoosi-calvadoshilloa (noin 1 1/2 dl).

 

Paloittele kuorrutteen suklaa kulhoon.

Kiehauta kerma kattilassa. Kaada kuuma kerma suklaapalojen päälle kulhoon ja sekoita tasaiseksi. 

Kaada suklaakuorrute kakun päälle ja nosta kakku jääkaappiin, jotta kuorrutus jähmettyy. 

 

Koristele kakku kun kuorrutus on jähmettynyt.