20161204_211936.jpg

Tähän herkkuun voi käyttää kahvikakun jämät. Itse käytin tähän viikunakakkua, mutta tähän voi hyvin kokeilla muitakin kahvikakkuja. Esimerkiksi suklaakakku sopii tähän loistavasti.

 

 

ROMMIPALLOT

noin 20 kpl

 

noin 500 g viikunakakkua (tai suklaamokkakakkua)

1 dl tummaa rommia

1/2 prk (125 g) mascarponea

 

 

kuorrutus:

3 1/2 dl kuohukermaa

300 g laadukasta tummaa (80 %) suklaata

nokare voita (noin 1 rkl)

1 rkl rommia

 

 

koristeluun:

sulatettua valkosuklaata raitoina jähmettyneen suklaakuorrutuksen päälle

 

 

Jauha kakku monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon rommi ja mascarpone. Massan tulee olla sellaista että siitä on helppo muotoilla palloja. Pyörittele massa palloiksi ja laita pallot pakastimeen noin 15 minuutiksi. 

Valmista tällä välin kuorrutus: Kiehauta kerma pienessä kattilassa ja siirrä kattila pois liedeltä. Lisää paloiteltu suklaa joukkoon sulamaan ja sekoittele kunnes seos on tasaista. Lisää nokare voita ja sekoita tasaiseksi.

Mausta rommilla.

Dippaa pallerot suklaaseen, tämä onnistuu hyvin kahden haarukan avulla. Laita pallot leivinpaperin päälle, johon olet sipaissut hiukan öljyä. Näin ne eivät tartu paperiin kiinni. Nosta jääkaappiin tai hetkeksi pakastimeen jähmettymään.