tiistai, 27. joulukuu 2016

Riistapata

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2027.12.2016%

RIISTAPATA

 

3 sipulia silputtuna

6 valkosipulinkynttä silputtuna

nokare voita

1  1/2 kg kauriin lapaa

1 kg hirven lapaa

vettä

2 prk (á 2 dl) Demi Glace

3 rkl jallusinappia (Dijon-hunajasinappi käy myös)

2 Fond du Chef Rich Beef-fondikuutiota

4 dl kuohukermaa

2 rkl vehnäjauhoja + tilkka kuohukermaa

2 tl mustapippurirouhetta

1 tl suolaa

1 dl yhden tähden jallua

 

 

 

Silppua sipulit ja kuullota voissa pannulla. Siirrä pataan odottamaan. Poista lihoista kalvot ym. sitkeät kohdat ja leikkaa lihat reilun kokoisiksi kuutioiksi. Ruskista lihakuutiot pannulla muutamassa erässä ja siirrä pataan. Lisää pannulle loraus vettä aina ennen kuin paistat uuden lihaerän. Kiehauta vesi ja kaada pataan. Lisää kaikki ainekset pataan, vehnäjauhot kermatilkkaan sekoitettuna. Laita kansi päälle ja nosta pata 150 asteiseen uuniin 3-4 tunniksi, kunnes liha on niin kypsää että se hajoaa haarukalla kevyesti painelemalla.

Kommentit

Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Ladataan...