Joulukalenterin ensimmäisestä luukusta löytyy puolukkaglögin resepti.
Lisää herkullisia glögiohjeita löydät täältä.
GLÖGITIIVISTE
annoksesta tulee noin 7 1/2 dl glögitiivistettä
6 dl puolukoita
1 l vettä
1 1/2 dl sokeria
1 pss (25 g) glögimaustetta (Meira)
1 kanelitanko
10 kokonaista neilikkaa
5 kokonaista vihreää kardemummaa
Mittaa puolukat ja vesi kattilaan, kuumenna ja anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia. Siivilöi puhtaaseen kattilaan. Lisää siivilöidyn mehun joukkoon sokeri ja mausteet ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi kannen alla. Siivilöi ja jaa seos puhtaisiin lasipulloihin. Säilytä jääkaapissa.
PUOLUKKAGLÖGI
4 annosta
1 1/2 dl glögitiivistettä
1 1/2 dl vettä
16 cl vodkaa
4 kanelitankoa
4 tähtianista
Lämmitä glögitiiviste ja vesi höyryäväksi.
Mittaa vodka neljään lasiin ja kaada päälle lämmin glögi, sekoita. Koristele juomat kanelitangolla ja tähtianiksella ja tarjoile heti.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.