Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2020.11.2016%

Joulukalenterin kolmannesta luukusta löytyy suussasulava Mätipannacotta. Tämä herkku sopii niin joulun kalapöytään kuin Itsenäisyyspäiväänkin. 

 

 

MÄTIPANNACOTTA

noin 18 annosta

 

 

2 dl kuohukermaa 

3 liivatelehteä 

200 g creme fraichea  

200 g kirjolohenmätiä

1 tl suolaa 

mustapippuria myllystä 

Chili Explosionia myllystä 

1/2 sitruunan raastettu kuori + mehu

 

 

 

koristeluun:

kirjolohenmätiä 

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

ruohosipulisilppua 

 

 

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

Kiehauta kerma kattilassa. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne kuuman kerman joukkoon. Anna jähtyä hetki.

Sekoita joukkoon loput ainekset 

Jaa seos snapsilaseihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Koristele annokset mädillä ja ruohosipulisilpulla. Tarjoa saaristolaisleivän kanssa.

Pannacotta säilyy jääkaapissa pari päivää.