20161217_205454.jpg

KYLMÄSAVUPOROPIIRAS

 

pohja:

100 g voita

1 dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja

1 dl perunasosejauhetta

1/2 tl leivinjauhetta

1 dl kylmää vettä

 

 

 

täyte:

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

nokare voita

1 pss (150g) kylmäsavupororouhetta

2 dl kuohukermaa

1 pkt Koskenlaskija Kylmäsavuporo-sulatejuustoa

2 kananmunaa

2 tl timjamia

mustapippuria myllystä

 

 

 

pinnalle:

1 pss (150 g) Mustaleima Emmentalraastetta

 

 

 

koristeluun:

tuoretta timjamia

 

 

 

Nypi pohjan ainekset, vettä lukuun ottamatta, murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja pistele haarukalla. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

 

Laita kerma kattilaan. Paloittele sekaan sulatejuusto. Kuumenna seos ja anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes sulatejuusto on sulanut. Anna seoksen jäähtyä hetki.

Silppua täytteen sipulit ja kuullota ne voissa. Sekoita  joukkoon kuullotettu sipulisilppu ja levitä seos esipaistetun pohjan päälle.

Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste. Paista vielä noin 30 minuuttia kunnes pinta on kullanruskea.