Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2020.11.2016%

KARPALO-VALKOSUKLAAMUFFINSSIT

48 kpl minimuffinsseja tai 24 kpl tavallisia muffinsseja

 

5 dl vehnäjauhoja

2  1/2 dl  sokeria

2  1/2 tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

200 g kermaviiliä

3 kananmunaa

150 g voita sulatettuna

200 g karpaloita

130 g valkosuklaata rouhittuna

 

 

 

kuorrute:

1 prk mascarpone-juustoa 

1  1/2 dl tomusokeria 

200 g valkosuklaata 

2  1/2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

 

 

 

koristeluun:

karpaloita 

 

 

 

Laita minimuffinssipellin koloihin paperivuoat.

Sekoita ainekset puuhaarukalla.

Jaa taikina vuokiin ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10 min.

Tarkista kypsyys tikulla.

 

 

 

Vatkaa kuorrutteen kerma vaahdoksi.

Notkista mascarpone toisessa kulhossa ja sekoita mascarponen joukkoon tomusokeri. Sekoita joukkoon myös sulatettu valkosuklaa. Kääntele lopuksi sekaan kermavaahto ja pursota kuorrute muffinssien päälle. 

Koristele karpaloilla.

 

 

 

Puolukka-valkosuklaakakku.jpg

VINKKI! Voit halutessasi paistaa taikinasta myös yhden kakun: Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 60-70 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.

Koristele jäähtynyt kakku sulatetulla valkosuklaalla ja helmiäisnonparelleilla.

 

Kuvassa Puolukka-valkosuklaakakku. Tähän kakkuun voit käyttää makusi mukaan joko puolukoita tai karpaloita, joko tuoreita tai pakastettuja.