KARPALO-VALKOSUKLAAMUFFINSSIT
48 kpl minimuffinsseja tai 24 kpl tavallisia muffinsseja
5 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
200 g kermaviiliä
3 kananmunaa
150 g voita sulatettuna
200 g karpaloita
130 g valkosuklaata rouhittuna
kuorrute:
1 prk mascarpone-juustoa
1 1/2 dl tomusokeria
200 g valkosuklaata
2 1/2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
koristeluun:
karpaloita
Laita minimuffinssipellin koloihin paperivuoat.
Sekoita ainekset puuhaarukalla.
Jaa taikina vuokiin ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10 min.
Tarkista kypsyys tikulla.
Vatkaa kuorrutteen kerma vaahdoksi.
Notkista mascarpone toisessa kulhossa ja sekoita mascarponen joukkoon tomusokeri. Sekoita joukkoon myös sulatettu valkosuklaa. Kääntele lopuksi sekaan kermavaahto ja pursota kuorrute muffinssien päälle.
Koristele karpaloilla.
VINKKI! Voit halutessasi paistaa taikinasta myös yhden kakun: Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 60-70 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
Koristele jäähtynyt kakku sulatetulla valkosuklaalla ja helmiäisnonparelleilla.
Kuvassa Puolukka-valkosuklaakakku. Tähän kakkuun voit käyttää makusi mukaan joko puolukoita tai karpaloita, joko tuoreita tai pakastettuja.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.