20161204_214309.jpg

Joulukalenterin kahdeksannesta luukusta löytyy myös resepti suolaisille kekseille. Myös nämä sopivat juustotarjottimelle tai vaikkapa glögin kanssa nautittavaksi.

 

 

CHEDDAR-KEKSIT

 

50 g huoneenlämpöistä voita

200 g voimakasta cheddar-juustoa raastettuna 

reilusti Chili Explosionia myllystä 

2 dl sämpyläjauhoja 

2 rkl kylmää vettä 

 

 

pinnalle:

hiutalesuolaa tai cheddar-raastetta 

 

 

Laita voi, cheddar-raaste ja Chili Explosion kulhoon sekoita sähkövatkaimella huolellisesti sekaisin. Lisää sämpyläjauhot ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kylmä vesi. Vaivaa taikina palloksi, litistä hiukan ja laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla keksejä. Laita keksit leivinpaperin päälle pellille ja ripottele päälle sormisuolaa tai cheddar-raastetta.

Paista keksit 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. 

Keksien määrä riippuu käyttämäsi muotin koosta ja siitä kuinja ohueksi kaulit taikinan. Tällä minun käyttämälläni muotilla tuli 43 kpl keksejä.