20161204_213941.jpg

Joulukalenterin seitsemännestä luukusta löytyy resepti suolaisille kekseille, jotka sopivat juustotarjottimelle tai vaikkapa glögin kanssa nautittavaksi.

 

 

PARMESAN-VALKOSIPULIKEKSIT

 

50 g huoneenlämpöistä voita 

200 g vastaraastettua parmesan-juustoa  

3 valkosipulinkynttä puristettuna 

2 tl oreganoa 

1 tl paprikajauhetta 

2 dl sämpyläjauhoja 

2 rkl kylmää vettä 

 

 

 

pinnalle:

parmesanraastetta 

 

 

Laita voi, parmesan-raaste, valkosipuli ja mausteet kulhoon sekoita sähkövatkaimella huolellisesti sekaisin. Lisää sämpyläjauhot ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kylmä vesi. Vaivaa taikina palloksi, litistä hiukan ja laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla keksejä. Laita keksit leivinpaperin päälle pellille ja ripottele päälle parmesan-raastetta.

Paista keksit 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. 

Keksien määrä riippuu käyttämäsi muotin koosta ja siitä kuinja ohueksi kaulit taikinan. Tällä minun käyttämälläni muotilla tuli 58 kpl keksejä.