Glögi-pannacotta on raikas jälkiruoka raskaan jouluaterian jälkeen ja sen voi valmistaa jo hyvissä ajoin valmiiksi jääkaappiin.
GLÖGI-PANNACOTTA
6 annosta
pannacotta:
3 liivatelehteä (liivatelehden saa puolitettua saksilla)
3 dl täysmaitoa
5 dl kuohukermaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljajauhetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
Mittaa maito, kerma, sokeri sekä vaniljasokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehumispisteeseen.
Purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne kuumaan kermaseokseen.
Anna seoksen jäähtyä hetki. Jaa seos laseihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
glögihyytelö:
3 1/2 dl Aroniaglögi-tiivistettä
1 1/2 dl vettä
3 liivatelehteä
koristeluun:
valkosuklaata
puolukoita
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sekoita kulhossa glögitiiviste ja vesi. Kuumenna mikrossa noin 1/2 dl glögi-vesiseosta ja liuota liivatteet siihen. Vatkaa liivateseos ohuena nauhana glögin joukkoon. Jaa seos kuuteen lasiin ja tue lasit kallelleen jääkaappiin. Anna hyytyä muutama tunti tai yön yli.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.