Tänä vuonna meidän joulukinkkumme saa ylleen jallusinappihunnun.
JALLUSINAPPI
1 prk (100 g) sinappijauhetta
1/2 dl rypsiöljyä
1 prk (360 g) juoksevaa hunajaa
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
2 rkl hunaja-omenaviinietikkaa
1 tl suolaa
2 rkl yhden tähden jallua
Sekoita sinappijauhe, öljy, hunaja, kerma ja kananmunat pienessä kattilassa. (Sinappi palaa todella herkästi pohjaan, joten suosittelen käyttämään pinnoitettua kattilaa.)
Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen. Siirrä kattila pois liedeltä kun seos pulpahtaa. Anna sinapin vähän jäähtyä ja sekoita joukkoon etikka, suola ja jaloviina. Jaa sinappi puhtaisiin lasipurkkeihin ja säilytä jääkaapissa.
Annoksesta tulee noin 4 piltti-purkillista.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.