20161211_162432.jpg

CHILISET GLÖGIKYLJYKSET

 

6 porsaankyljystä

suolaa myllystä 

mustapippuria myllystä 

nokare voita + tilkka oliiviöljyä 

 

 

lisäksi:

1 rkl karkeaa hunajasinappia

2 rkl juoksevaa hunajaa

2 dl valkoviiniglögiä 

4 valkosipulinkynttä hienonnettuna 

1 rkl inkivääritahnaa

1 rkl pippurisekoitusta 

1 tl suolaa

1 tuore habanero silputtuna (poista siemenet)

 

 

 

Mausta kyljykset molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla ja ruskista ne voin ja oliiviöljyn seoksessa.

Laita kyljykset paistopussiin. 

Sekoita sinappi, hunaja, glögi, valkosipuli, inkivääritahna, pippurisekoitus, suola ja silputtu habanero keskenään ja kaada seos kyljysten päälle paistopussiin.

Sulje paistopussi ja leikkaa siihen pieni reikä, jotta ilma pääsee ulos.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 75-90 minuuttia.

 

 

 

PALSTERNAKKAPYREE

kahdelle

 

400 g palsternakkaa 

2 rkl voita 

3/4 dl kuohukermaa 

suolaa

 

 

Kuori ja kuutioi palsternakat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna kerma ja voi. Kaada palsternakkojen keitinvesi pois ja soseuta palsternakat monitoimikoneessa. Kaada kuumaa kerma-voiseosta ohuena nauhana palsternakkasoseen joukkoon koneen käydessä. Mausta maun mukaan suolalla.

 

 

 

UUNIJUUREKSET

 

4 Rosamunda-perunaa 

4 porkkanaa 

2 pientä lanttua 

3 sipulia lohkoina

oliiviöljyä

juoksevaa hunajaa

gourmetsuolaa

mustapippuria myllystä

jauhettua inkivääriä

 

 

Kuori ja kuutioi juurekset (sipuli kannattaa lisätä vasta kun muut kasvikset ovat olleet uunissa noin 30 minuuttia). Sekoita ainekset uunipellillä ja kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 60 minuuttia.

 

20161211_162522.jpg

Viinilasillinen: Il Proprio Sangiovese

 

 

20161211_162717.jpg

Lisäksi lautasella Granaattiomena-persimon-vuohenjuustosalaatti.