20161212_194858.jpg

BEER CAN BACON BURGERS

4 kpl

 

mureketaikina:

2 sipulia silputtuna

4 valkosipulinkynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

500 g naudan paistijauhelihaa

1-2 kananmunaa

1 tl suolaa

1 tl savustettua paprikajauhetta

1 t l mustapippurirouhetta

2 tl Nomu BBQ Rub-mausteseosta 

1/2 tl Poppamiehen savuchilitahnaa 

 

 

 

täyte:

1 dl pitkäjyväistä riisiä

2,5 dl vettä

1/2 tl suolaa

1 sipuli silputtuna

2 valkosipulinkynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

1 pienehkö (noin 350 g) kesäkurpitsa kuutioituna

1 prk Koskenlaskija Cheddar

mustapippuria myllystä

1 rkl Nomu BBQ Rub-mausteseosta

1 rkl savustettua paprikajauhetta

1 tl Poppamiehen savuchilijauhetta

1/2 tl suolaa

1/2 palaa Aura-juustoa murennettuna

 

 

reunoille:

1 pkt (170 g) Amerikan pekonia

 

 

pinnalle:

reilusti juustoraastetta

 

 

20161212_190434.jpg

 

20161212_190742.jpg

 

Mureketaikina: Kuullota sipulisilput öljyssä. Sekoita kaikki mureketaikinan ainekset keskenään ja muotoile massasta neljä saman kokoista lihapullaa. Paina jokaisen lihapullan keskelle oluttölkki tai vesialasi. Muovaile varovasti käsin puristelemalla ikäänkuin saviruukku tölkin ympärille niin että reunat ovat noin 4 cm korkeat.

 
 

Täyte: Mittaa vesi, riisi ja suola kattilaan. Laita levy täysille ja kun seos kiehuu, käännä levy ykköselle ja anna riisin hautua välillä sekoitellen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin ja siirrä kattila sitten pois liedeltä.

Kuullota sipuli-ja valkosipulisilppu öljyssä. Lisää kuutioitu kesäkurpitsa ja kuullota vielä hetki, jotta suurin osa kesäkurpitsan nesteestä haihtuu pois. Kaada seos kattilaan riisin joukkoon. Lisää loput ainekset, maista ja lisää mausteita makusi mukaan. 

Täytä jauheliharuukut riisiseoksella ja kietaise jokaisen ruukun reunan ympärille 2 pekonisiivua. Ripottele päälle reilusti juustoraastetta. 

Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. 

 

Tämä idea löytyi Poppamiehen sivuilta ja muokkasin siitä oman versioni.