Ruokia%20ja%20leivonnaisia%206.11.2016%2

VALKOSIPULI-PERSILJAVOI

 

100 g pehmeää voita

3-4 valkosipulinkynttä puristettuna

reilusti tuoretta persiljaa silputtuna

 

 

 

VALKOSIPULIETANAT 

2 annosta

 

12 suolaveteen säilöttyä etanaa (1 tölkillinen riittää hyvin ja jää ylikin)

1 annos valkosipuli-persiljavoita

vastaraastettua parmesan-juustoa (tai murennettua Aura-juustoa)

 

 

 

Sekoita voin joukkoon hienonnettu valkosipuli sekä persiljasilppu.

Laita etanapannun jokaiseen koloon yksi etana. Jaa maustevoi etanoiden päälle ja raasta päälle reilusti parmesaania. Halutessasi voit korvata parmesaanin murennetulla Aura-juustolla.

Gratinoi etanoita 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.

Tarjoa etanat rapeakuorisen tuoreen leivän kera.

 

Viinilasillinen: Vallformosa Reserva Cava Brut, joka oli todella hyvä löytö. Tätä ostetaan taatusti toistekin.