20161121_202120.jpg

KYLMÄSAVUPOROKIUSAUS

 

 

1 kg peruna-sipulisekoitusta

1 pss (150 g) kylmäsavupororouhetta

3 dl kuohukermaa

3 dl vettä

2 pkt (á 250 g) Koskenlaskija Kylmäsavuporo-sulatejuustoa

4 valkosipulinkynttä puristettuna

2 rkl riistafondia

1 rkl timjamia

2 tl viherpippureita rouhittuna

2 tl mustapippurirouhetta

 

 

pinnalle:

150 g juustoraastetta (esim. Mustaleima Emmental)

 

 

 

Voitele uunivuoka ja sekoita uunivuoassa peruna-sipulisekoitus sekä kylmäsavupororouhe.

Mittaa kattilaan kerma ja vesi. Paloittele sekaan sulatejuusto. Kuumenna seos ja anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes sulatejuusto on sulanut. Sekoita joukkoon valkosipuli, fondi ja mausteet ja kaada seos peruna-kylmäsavuporoseoksen päälle vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunti.