20161127_170508.jpg

KEBAB-LIHA

 

400 g karitsan jauhelihaa

400 g naudan paistijauhelihaa

20 ml aromisuolaa

15 ml mustapippurirouhetta

5 ml cayennepippuria

5 ml juustokuminaa

5 ml paprikajauhetta

5 ml oraganoa

15 ml sokeria

3 rkl perunajauhoja + tilkka vettä

 

 

Möyhennä aineksia monitoimikoneessa kunnes ne ovat hyvin sekoittuneet. Muotoile massasta 2 pötköä ja kääri ne tiiviisti folion sisään. Töki haarukalla alapuolelle reikiä, jotta rasva pääsee valumaan pois. Pötköt kypsennetään uunissa ritilän päällä, jonka alle laitetaan uunipelti jossa on vettä, rasva valuu siihen eikä tarvitse pestä uunia. Kypsennä pötköt 110 asteisessa uunissa 3 1/2 tuntia. Anna pötköjen jäähtyä, ota foliot pois ja laita pötköt pakastimeen muutamaksi tunniksi. Vuole ne sitten lastuiksi juustohöylällä.

 

 

 

TOMAATTIKASTIKE KEBABILLE

 

3-4 valkosipulinkynttä silputtuna

1 iso sipuli silputtuna

loraus oliiviöljyä

2 prk tomaattipyreetä

1 prk tomaattimurskaa (Mutti)

1 dl punaviiniä

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

1  1/2 tl chilijauhetta

1  1/2 tl mustapippurirouhetta

1 tl juustokuminaa

1 tl korianterijauhetta

1 mm cayennepippuria

2 tl paprikajauhetta

2 tl oreganoa

 

 

Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää viini ja sekoittele pari minuuttia. Lisää loput ainekset ja anna hautua kannen alla noin tunnin ajan.

 

 

 

JOGURTTIKASTIKE

 

250 g maustamatonta jogurttia

1 iso valkosipulinkynsi puristettuna

1-2 tl sokeria

noin 1/2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

 

 

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

 

 

 

MAALAISRANSKALAISET

 

noin 1 litra rypsiöljyä

6 Rosamundaa

suolaa myllystä

 

 

Laita öljy uppopaistamiseen tarkoitettuun kattilaan ja kuumenna. Kuori ja huuhtele perunat ja kuivaa ne huolellisesti. Leikkaa perunat haluamasi kokoisiksi lohkoiksi ja laita ne metalliseen uppopaistamiseen tarkoitettuun "koriin". Keitä perunoita kuumassa öljyssä kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta perunat ja kumoa ne talouspaperin päälle jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Mausta suolalla ja tarjoile heti.