KEBAB-LIHA
400 g karitsan jauhelihaa
400 g naudan paistijauhelihaa
20 ml aromisuolaa
15 ml mustapippurirouhetta
5 ml cayennepippuria
5 ml juustokuminaa
5 ml paprikajauhetta
5 ml oraganoa
15 ml sokeria
3 rkl perunajauhoja + tilkka vettä
Möyhennä aineksia monitoimikoneessa kunnes ne ovat hyvin sekoittuneet. Muotoile massasta 2 pötköä ja kääri ne tiiviisti folion sisään. Töki haarukalla alapuolelle reikiä, jotta rasva pääsee valumaan pois. Pötköt kypsennetään uunissa ritilän päällä, jonka alle laitetaan uunipelti jossa on vettä, rasva valuu siihen eikä tarvitse pestä uunia. Kypsennä pötköt 110 asteisessa uunissa 3 1/2 tuntia. Anna pötköjen jäähtyä, ota foliot pois ja laita pötköt pakastimeen muutamaksi tunniksi. Vuole ne sitten lastuiksi juustohöylällä.
TOMAATTIKASTIKE KEBABILLE
3-4 valkosipulinkynttä silputtuna
1 iso sipuli silputtuna
loraus oliiviöljyä
2 prk tomaattipyreetä
1 prk tomaattimurskaa (Mutti)
1 dl punaviiniä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 1/2 tl chilijauhetta
1 1/2 tl mustapippurirouhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl korianterijauhetta
1 mm cayennepippuria
2 tl paprikajauhetta
2 tl oreganoa
Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää viini ja sekoittele pari minuuttia. Lisää loput ainekset ja anna hautua kannen alla noin tunnin ajan.
JOGURTTIKASTIKE
250 g maustamatonta jogurttia
1 iso valkosipulinkynsi puristettuna
1-2 tl sokeria
noin 1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.
MAALAISRANSKALAISET
noin 1 litra rypsiöljyä
6 Rosamundaa
suolaa myllystä
Laita öljy uppopaistamiseen tarkoitettuun kattilaan ja kuumenna. Kuori ja huuhtele perunat ja kuivaa ne huolellisesti. Leikkaa perunat haluamasi kokoisiksi lohkoiksi ja laita ne metalliseen uppopaistamiseen tarkoitettuun "koriin". Keitä perunoita kuumassa öljyssä kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta perunat ja kumoa ne talouspaperin päälle jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Mausta suolalla ja tarjoile heti.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.