20161122_204025.jpg

KANANKOIPIA TULISELLA KASVIS-RIISIPEDILLÄ

 

4 kanankoipea

75 g voita sulatettuna 

3 rkl juoksevaa hunajaa 

3 valkosipulinkynttä puristettuna 

1 pienen sitruunan raastettu kuori + mehu 

1  1/2 tl suolaa 

1  1/2 tl mustapippurirouhetta

Chili Explosionia myllystä 

 

 

 

kasvis-riisipeti:

2 sipulia silputtuna

6 valkosipulinkynttä silputtuna

voita + oliiviöljyä paistamiseen

1 tuore Habanero (tai 1 rkl Poppamiehen Habanero-viipaleita) silputtuna

2 dl pitkäjyväistä riisiä

1 pala (170 g) Aura-juustoa 

1 prk ananaspaloja, säästä mehu!!!

1 pss Aurinkokasviksia  (pakaste)

 

 

 

lisäksi:

1 prk Creme Bonjour Cuisine paprika-chili

1 prk (70 g) tomaattipyreetä

1 prk tomaattimurskaa (Mutti)

3 dl kuohukermaa

ananaspurkin mehu (noin 1 dl)

1 rkl paprikajauhetta

1 rkl pippurisekoitusta

1 tl suolaa

 

 

 

Sekoita voisulan joukkoon muut ainekset ja sivele kanankoivet kauttaaltaan seoksella. Anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia.

 

Kuullota sipulisilput voin ja öljyn seoksessa. Sekoita joukkoon Habanerosilppu, riisi, murennettu Aura-juusto, ananaspalat sekä Aurinkokasvikset. 

Sekoita fraichen joukkoon tomaattipyree, tomaattimurska, ananaspurkin liemi, kerma ja mausteet. Kaada seos riisiseoksen päälle vuokaan ja kääntele sekaisin. Nosta vuoka 200 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.

 

Nosta sitten kanankoivet riisipedin päälle vuokaan.

Jatka kypsennystä vielä 60-75 minuuttia, kunnes riisi ja kanankoivet ovat kypsiä.