Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2030.10.2016%

APRIKOOSI-ROCOTOHILLO

 

400 g pehmeitä kuivattuja aprikooseja

2 Rocoto Manzano Orange-chiliä

7 dl vettä

1/2 pkt (165 g) hillo-marmeladisokeria

 

 

Halkaise chilit ja poista siemenet ja kalvot. Paloittele chilit ja aprikoosit ja laita kattilaan. Mittaa sekaan vesi ja anna seoksen kiehua keskilämmöllä noin 45 minuuttia, kunnes aprikoosit ovat pehmenneet. Lisää hillo-marmeladisokeri ja keitä vielä 15 minuuttia. Soseuta hillo ja jaa se puhtaisiin lasipurkkeihin.

Hillo sopii täydellisesti yhteen porsaanlihan kanssa ja sopii mainiosti myös juustotarjottimelle. Olemme maistelleet tätä hilloa tähän mennessä valkohomejuuston, sinihomejuuston sekä kermajuuston kera ja hillo sopi erittäin hyvin yhteen kaikkien näiden edellä mainittujen juustojen kanssa.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2029.7.2016%2

Kukkiva Manzano Orange, kuva otettu omassa puutarhassa heinäkuussa 2016.