20161009_144851.jpg

VÄSTERBOTTENSOST-PIIRAS 

 

pohja:

100 g huoneenlämpöistä voita

1 dl perunasosejauhetta

2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 dl kylmää vettä

 

 

täyte:

1 sipuli silputtuna

1 valkosipulinkynsi silputtuna

nokare voita

2 rkl kuivaa valkoviiniä

2 rkl sitruunamehua

1/2 pkt Koskenlaskija sipuli-ruohosipuli-sulatejuustoa

 1 tl suolaa

1 prk Creme Bonjour Cuisine sipulisekoitus-fraichea 

2 kananmunaa

200 g Västerbottensost-juustoa raastettuna

mustapippuria myllystä

1 pkt (90 g) ilmakuivattua kinkkua

 

 

 

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Nypi pohjan voi ja kuivat aineet käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita. Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja pistele haarukalla.

Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppuja voissa. Lisää valkoviini ja sitruunamehu sekoittele pari minuuttia. Lisää Koskenlaskija ja sekoittele, kunnes se on sulanut. Siirrä pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.

Esipaista pohja tässä vaiheessa, 200 asteisessa uunissa 10 min.

Sekoita täytteen joukkoon fraiche, kananmunat ja raastettu Västerbottensost. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle.

Asettele pinnalle kinkkusiivut ja paista piirasta 200 asteisessa uunissa noin 25 min, kunnes pinta on saanut kauniin värin.