VÄSTERBOTTENSOST-PIIRAS
pohja:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää vettä
täyte:
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi silputtuna
nokare voita
2 rkl kuivaa valkoviiniä
2 rkl sitruunamehua
1/2 pkt Koskenlaskija sipuli-ruohosipuli-sulatejuustoa
1 tl suolaa
1 prk Creme Bonjour Cuisine sipulisekoitus-fraichea
2 kananmunaa
200 g Västerbottensost-juustoa raastettuna
mustapippuria myllystä
1 pkt (90 g) ilmakuivattua kinkkua
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Nypi pohjan voi ja kuivat aineet käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita. Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja pistele haarukalla.
Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppuja voissa. Lisää valkoviini ja sitruunamehu sekoittele pari minuuttia. Lisää Koskenlaskija ja sekoittele, kunnes se on sulanut. Siirrä pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
Esipaista pohja tässä vaiheessa, 200 asteisessa uunissa 10 min.
Sekoita täytteen joukkoon fraiche, kananmunat ja raastettu Västerbottensost. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle.
Asettele pinnalle kinkkusiivut ja paista piirasta 200 asteisessa uunissa noin 25 min, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.