20161009_144909.jpg

TOMAATTI-VUOHENJUUSTOPIIRAKKA 

 

pohja:

100 g pehmeää voita

1 dl perunasosejauhetta

2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 dl kylmää vettä

 

 

 

Nypi voi ja kuivat ainekset murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi.  Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja pistelele haarukalla. Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia. 

 

 

 

täyte:

1 sipuli silputtuna 

2 valkosipulinkynttä 

tilkka oliiviöljyä 

1 pkt (200 g) viipaloitua vuohenjuustoa (President)

1 prk Creme Bonjour Cuisine sipulisekoitus 

1 dl manchego-juustoa raastettuna

2 kananmunaa

mustapippuria myllystä

 

 

 

päälle:

1 rs (200 g) miniluumutomaatteja 

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

 

 

koristeluun:

Paholaisenhilloa 

tuoretta basilikaa

paahdettuja pinjansiemeniä

 

 

 

Kuullota sipulisilput öljyssä.

Murenna vuohenjuusto kulhoon. Sekoita joukkoon kuullotetut sipulisilput, fraiche, parmesan, kananmunat ja reilusti mustapippuria myllystä.

Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle ja asettele päälle puolitetut miniluumutomaatit.

Pyöräytä päälle suolaa ja mustapippuria myllystä. Laita vuoka takaisin uuniin ja kypsennä noin 25 min.

Koristele paholaisenhillolla, paahdetuilla pinjansiemenillä ja tuoreella basilikalla.