20161014_192936.jpg

SNICKERS-PIIRAKKA

 

pohja:

4 dl sokeria

3  1/2 dl vehnäjauhoja

1 rkl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3/4 dl siivilöityä tummaa kaakaojauhetta

225 g voita sulatettuna

1 prk kermaviiliä

3 kananmunaa

 

 

kinuski:

4 dl kuohukermaa

4 dl fariinisokeria

nokare voita

 

 

lisäksi:

3 dl suolapähkinöitä

 

 

kuorrutus:

3 dl kuohukermaa

400 g laadukasta tummaa (80 %) suklaata

 

 

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Taikinaa ei tarvitse vatkata. Lisää voisula, kermaviili ja kananmunat jauhoseokseen ja sekoita puuhaarukalla. Paista pohjaa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

 

Keitä kinuski. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 15-20 min, kunnes seos sakenee kinuskiksi. Sekoita joukkoon nokare voita. Anna kinuskin jäähtyä hetki ja kaada se sitten pohjan päälle. Ripottele päälle suolapähkinät Nosta pelti jääkaappiin kunnes kinuski on jähmettynyt kunnolla.

 

Paloittele kuorrutteen suklaa kulhoon.

Kiehauta kerma kattilassa. Kaada kuuma kerma suklaapalojen päälle kulhoon ja sekoita tasaiseksi.

Levitä suklaakuorrute jähmettyneen kinuskin päälle. Nosta pelti takaisin jääkaappiin, jotta kuorrutus jähmettyy.

 

 

VINKKI! Tällä reseptillä tulee sopivan paksuiset leivokset 50 cm levyiselle uunipellille. Nyt kun olemme hankkineen uuden, 60 cm levyisen uunin, teen tämän ohjeen puolitoistakertaisena.