20161012_194354.jpg

SALAMIKIUSAUS

 

 

1 kg peruna-sipulisekoitusta

150 g salamisuikaleita

3 dl kuohukermaa

3 dl vettä

2 pkt Koskenlaskija Voimakas-sulatejuustoa

6 valkosipulinkynttä puristettuna

2 tl paprikajauhetta

2 tl mustapippurirouhetta

reilusti Chili explosionia myllystä

 

 

pinnalle:

150 g juustoraastetta (esim. mustaleima emmental)

 

 

 

Voitele uunivuoka ja sekoita uunivuoassa peruna-sipulisekoitus ja salamisuikaleet.

Mittaa pieneen kattilaan kerma ja vesi. Paloittele sekaan sulatejuusto. Kuumenna seos ja anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes sulatejuusto on sulanut. Sekoita joukkoon valkosipuli sekä mausteet ja kaada seos peruna-salamiseoksen päälle vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunti.