Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2030.10.2016%

PORSAAN SISÄFILEE

 

2 porsaan sisäfileetä (á noin 500 g)

2 rkl hunajasinappia (tai Dijon hunajasinappia)

2 rkl juoksevaa hunajaa

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl makeaa soijaa (Ketjap Manis)

2 tl suolaa

2 tl mustapippurirouhetta

2 tl timjamia

 

 

Ota fileet hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Sekoita sinapin joukkoon hunaja, öljy ja mausteet. Sivele seos fileiden pintaan. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30-45 minuuttia.

 

 

 

PERUNA-PALSTERNAKKAMUUSI

 

2 palsternakkaa (300 g)

6 Rosamundaa (800 g)

50 g voita

noin 1-1 1/2 dl täysmaitoa

suolaa

 

 

Kuori ja kuutioi perunat ja palsternakat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta sähkövatkaimella.  Vatkaa joukkoon voi ja lisää lopuksi kuumaa maitoa sen verran että saat sopivan jämäkän muusin. Mausta suolalla.

 

 

 

MALLASKASTIKE

 

nokare voita

1 pieni punasipuli silputtuna

2 dl vettä

1 dl kaljamaltaita

1 prk Demi Glace-kastikepohjaa

1 tumma fondikuutio

1 laakerin lehti

muutama timjaminoksa

1 rkl viikunabalsamicoa

2 rkl muscovadosiirappia

1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippurirouhetta

 

 

Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee.

Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia. 

Siivilöi puhtaaseen kulhoon ja tarjoa porsaanfileen kera.

 

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2030.10.2016%

Viinilasillinen: Fuzion The Coffee Shop Red Blend