Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2025.9.2016%2

VALKOVIINISSÄ HAUDUTETUT PORSAAN PARILAKYLJYKSET

 

6 porsaan parilakyljystä

suolaa myllystä 

mustapippuria myllystä 

nokare voita + tilkka oliiviöljyä 

 

 

lisäksi:

2 rkl karkeaa Dijon-sinappia 

3 rkl juoksevaa hunajaa

2 dl kuivaa valkoviiniä 

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna 

1 rkl pippurisekoitusta 

1 tl suolaa

1 rkl sitruunamehua

tuoretta timjamia

 

 

Mausta kyljykset molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla ja ruskista ne voin ja oliiviöljyn seoksessa.

Laita kyljykset paistopussiin. 

Sekoita sinappi, hunaja, valkoviini, valkosipuli, pippurisekoitus, suola ja sitruunamehu keskenään ja kaada seos kyljysten päälle paistopussiin.

Aseta päälle muutama timjaminoksa.

Sulje paistopussi ja leikkaa siihen pieni reikä, jotta ilma pääsee ulos.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 1-1 1/2 tuntia.

 

 

 

KANTARELLIKASTIKE


voita

1  sipuli silputtuna

1 iso valkosipulinkynsi silputtuna

1 l kantarelleja silputtuna

3/4 dl kuivaa valkoviiniä

2 dl kuohukermaa

mustapippuria myllystä

timjamia

Falksalt Gourmet-herkkutattisuolaa (myydään Tampereella Keittiöelämää-liikkeessä)

2 rkl sherryä

200 g kantarellituorejuustoa

 

 

Kuullota voissa sipulit ja kantarellit. Lisää mausteet sekä viini  ja anna kiehahtaa. Lisää kerma ja anna hautua kannen alla n. 15 min. Käännä levy pois päältä ja lisää sherry ja tuorejuusto. Anna juuston sulaa joukkoon välillä sekoitellen.

 

 

 

MAALAISRANSKALAISET

 

noin 1 litra rypsiöljyä

6 Rosamundaa

suolaa myllystä

 

 

Laita öljy uppopaistamiseen tarkoitettuun kattilaan ja kuumenna. Kuori ja huuhtele perunat ja kuivaa ne huolellisesti. Leikkaa perunat haluamasi kokoisiksi lohkoiksi ja laita ne metalliseen uppopaistamiseen tarkoitettuun "koriin". Keitä perunoita kuumassa öljyssä kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta perunat ja kumoa ne talouspaperin päälle jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Mausta suolalla ja tarjoile heti.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2025.9.2016%2

Viinilasillinen: herkullinen uutuusviini The Velvet Devil Merlot