VALKOVIINISSÄ HAUDUTETUT PORSAAN PARILAKYLJYKSET
6 porsaan parilakyljystä
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
nokare voita + tilkka oliiviöljyä
lisäksi:
2 rkl karkeaa Dijon-sinappia
3 rkl juoksevaa hunajaa
2 dl kuivaa valkoviiniä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl pippurisekoitusta
1 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
tuoretta timjamia
Mausta kyljykset molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla ja ruskista ne voin ja oliiviöljyn seoksessa.
Laita kyljykset paistopussiin.
Sekoita sinappi, hunaja, valkoviini, valkosipuli, pippurisekoitus, suola ja sitruunamehu keskenään ja kaada seos kyljysten päälle paistopussiin.
Aseta päälle muutama timjaminoksa.
Sulje paistopussi ja leikkaa siihen pieni reikä, jotta ilma pääsee ulos.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 1-1 1/2 tuntia.
KANTARELLIKASTIKE
voita
1 sipuli silputtuna
1 iso valkosipulinkynsi silputtuna
1 l kantarelleja silputtuna
3/4 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
mustapippuria myllystä
timjamia
Falksalt Gourmet-herkkutattisuolaa (myydään Tampereella Keittiöelämää-liikkeessä)
2 rkl sherryä
200 g kantarellituorejuustoa
Kuullota voissa sipulit ja kantarellit. Lisää mausteet sekä viini ja anna kiehahtaa. Lisää kerma ja anna hautua kannen alla n. 15 min. Käännä levy pois päältä ja lisää sherry ja tuorejuusto. Anna juuston sulaa joukkoon välillä sekoitellen.
MAALAISRANSKALAISET
noin 1 litra rypsiöljyä
6 Rosamundaa
suolaa myllystä
Laita öljy uppopaistamiseen tarkoitettuun kattilaan ja kuumenna. Kuori ja huuhtele perunat ja kuivaa ne huolellisesti. Leikkaa perunat haluamasi kokoisiksi lohkoiksi ja laita ne metalliseen uppopaistamiseen tarkoitettuun "koriin". Keitä perunoita kuumassa öljyssä kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta perunat ja kumoa ne talouspaperin päälle jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Mausta suolalla ja tarjoile heti.
Viinilasillinen: herkullinen uutuusviini The Velvet Devil Merlot
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.