20160930_201537.jpg

MINTTUSUKLAAMOUSSE

6 annosta

 

 

1 liivatelehti

2 kananmunan keltuaista

1/2 dl sokeria

1 prk (250 g) mascarpone-juustoa

1 rkl kiehuvan kuumaa vettä

3 dl kuohukermaa vaahdotettuna

300 g After Eight-suklaata sulatettuna

2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

 

 

 

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

Vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.

Sekoita mascarpone keltuaisvaahdon joukkoon.

Purista liivatelehdestä vesi pois ja liuota se kiehuvan kuumaan vesitilkkaan.

Vatkaa seos ohuena nauhana keltuais-mascarponeseoksen joukkoon. Kääntele sekaan vaahdotettu kerma. Sulata suklaa vesihauteessa tai sulatusteholla mikrossa ja kääntele se täytteen joukkoon.

Kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto. Jaa seos kuuteen lasiin ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.