20161009_144922.jpg

KINKKUVOILEIPÄKAKKU

 

leipä:

30 g hiivaa

3 dl kädenlämpöistä vettä

1/2 tl suolaa

1 rkl sokeria

1/2 dl rypsiöljyä

noin 5-6 dl sämpyläjauhoja

 

 

 

kostutus:

1 1/2 lihaliemikuutiota

8 dl:n vettä (käytä sen verran kuin katsot parhaaksi, itselläni jäi lientä hiukan yli)

 

 

 

täyte 1: 

200 g paahdettu sipuli-tuorejuustoa

100 g creme fraichea

150 g pepperonia

 

 

 

täyte 2: 

50 g creme fraichea

300 g palvikinkkua

200 g voileipäpikkelssiä tuubista

ruukku ruohosipulia silputtuna 

 

 

 

kuorrutus:

400 g paahdettu sipuli-tuorejuustoa

50 g majoneesia

 

 

 

koristeluun:

paahdettua sipulirouhetta reunoille

ohuen ohutta palvikinkkua

pepperonia

jääsalaattia

kurkkua

miniluumutomaatteja

 

 

 

Vaivaa taikina monitoimikoneella ja anna kohota liinan alla noin 45-60 minuuttia. Kumoa taikina ja vaivaa se kimmoisaksi, kaada voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija 20 cm) nousemaan. Peitä liinalla ja anna kohota noin 45-60 minuuttia. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinalla peitettynä.

 

 

Mittaa pepperonitäytteen ainekset monitoimikoneen kulhoon ja surauta tasaiseksi massaksi. Siirrä täyte toiseen astiaan odottamaan.

Kulhoa ei tarvitse pestä välillä, riittää kun kaapii ensimmäiseksi valmistetun täytteen huolellisesti pois kulhosta.

Surauta creme fraiche, palvikinkku sekä voileipäpikkelssi myös tasaiseksi massaksi. Kääntele ruohosipulisilppu soseutetun kinkkutäytteen sekaan.

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun.

Kiehauta vesi ja liuota siihen liemikuutiot. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta. 

Levitä päälle pepperonitäyte, nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta. Levitä päälle kinkkutäyte. 

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta se sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua yön yli jääkaapissa.

 

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle. 

Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon majoneesi. Levitä kuorrute kakun pintaan. Painele paahdettu sipulirouhe kakun reunoille ja koristele kakku.