20160929_202336.jpg

KYLJYKSIÄ JA RIISIÄ UUNISSA

 

6 porsaankyljystä

suolaa myllystä 

mustapippuria myllystä 

nokare voita + tilkka oliiviöljyä 

 

 

kyljysten päälle:

2 sipulia silputtuna

5 valkosipulinkynttä silputtuna

voita + oliiviöljyä paistamiseen

1 rkl Poppamiehen Habanero-viipaleita tai 1 tuore Habanero silputtuna

2 dl pitkäjyväistä riisiä

 

 

lisäksi:

1 prk Creme Bonjour Cuisine valkosipuli & yrtit-fraichea

1 prk (70 g) tomaattipyreetä

1 prk tomaattimurskaa (Mutti)

4 dl kuohukermaa

1 rkl paprikajauhetta

1 rkl pippurisekoitusta

1 tl suolaa

 

 

 

Mausta kyljykset molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla ja ruskista ne voin ja oliiviöljyn seoksessa.

Laita kyljykset voideltuun uunivuokaan.

 

20160929_185910.jpg

 

 

Kuullota sipulisilput voin ja öljyn seoksessa. Sekoita joukkoon Habanerosilppu sekä riisi. Jaa seos kyljysten päälle vuokaan.

 

20160929_190412.jpg

 

 

Sekoita fraichen joukkoon tomaattipyree, tomaattimurska, kerma ja mausteet. Kaada seos kyljysten päälle vuokaan.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 75 minuuttia.

 

 

14725552_323461768015838_714121634978574

Viinilasillinen: Fuzion The Coffee Shop Red Blend, sopi erittäin hyvin yhteen tämän ruoan kanssa. Herkullinen viini myös seurusteluun.