KANTARELLIKEITTO
2 rkl voita
1 purjon valkoinen osa silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
1 porkkana raastettuna
3 perunaa
8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 1/2 tl mustapippurirouhetta
2 tl timjamia
ripaus herkkutattisuolaa tai yrttisuolaa
1 pkt Koskenlaskija Voimakas-sulatejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 l kantarelleja tai suppilovahveroita silputtuna + 2 rkl voita
2 rkl sherryä
Koristeeksi pinnalle:
tuoretta timjamia
Paista kantarellisilppu voissa pannulla ja jätä odottamaan.
Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä purjo ja porkkanaraaste. Lisää kattilaan kuoritut perunat pieninä lohkoina, vesi ja liemikuutiot.
Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä ja lisää sekaan sulatejuusto paloina.
Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää soseutetun keiton joukkoon paistettu kantarellisilppu, kerma, sherry ja mausteet. Kiehauta, maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.