20161025_174734.jpg

KANAKEITTO THAIMAALAISITTAIN

 

loraus öljyä

500 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita

1 bataatti 

2 porkkanaa viipaloituna

1 pss Findus Thai Wok-vihanneksia (pakaste)

6 valkosipulinkynttä hienonnettuna 

1 nippu kevätsipulia silputtuna 

3 Lemon Drop-chiliä (tai 1 habanero) silputtuna (poista siemenet) 

1/2 dl kalakastiketta

1/2 prk sitruunaruohotahnaa

1/2 prk inkivääritahnaa 

1/2 prk keltaista currytahnaa 

2 tl mustapippurirouhetta

1 l vettä 

1/2 dl limemehua

3 prk (á 2 dl) kookoskermaa 

 

 

 

tarjoiluun:

avokadoa

tuoretta leipää

 

 

 

Paista broilersuikaleet kypsiksi öljyssä ja siirrä lautaselle odottamaan.

Kuori ja leikkaa bataatti noin sentin paksuisiksi suikaleiksi.

Kuori ja viipaloi porkkanat.

Kuumenna reilun kokoisessa kattilassa öljy ja kuullota ensin porkkanoita viitisen minuuttia. Lisää bataattisuikaleet ja jatka kuullottamista muutama minuutti. Lisää vielä kohmeiset wok-vihannekset ja kuullota vielä muutama minuutti, jotta kohmeiset vihannekset lämpenevät.

Lisää silputut valkosipuli, kevätsipuli ja chili. Sekoita joukkoon myös paistetut broilersuikaleet, mausteet ja vesi.

Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää sitten kookoskerma ja kuumenna keitto nopeasti uudelleen. Anna kiehua vielä muutama minuutti ja siirrä kattila pois liedeltä. Itse sekoitin omalle lautaselleni keiton sekaan vielä puolikkaan avokadon kuutioituna. Ja lisäksi tarjolla oli uunituoretta pataleipää

 

Keiton seuraan sopii esimerkiksi Pfaffenheim Black TieCono Sur Bicicleta Riesling tai The Original M8 Riesling-Gewürztraminer.