20161019_204625.jpg

KANA-WALLENBERG

 

1 sipuli silputtuna

2 valkosipulinkynttä silputtuna

nokare voita

400 g broilerin fileejauhelihaa

1 tl herkkutattisuolaa

1 tl timjamia

1 tl mustapippuria

2 keltuaista

noin 2 rkl kuohukermaa

 

 

 

kuorrutus:

noin  1 dl ruiskorppujauhoja

 

 

 

paistamiseen: voita

 

 

 

 

Kuullota sipulisilput voissa ja anna jäähtyä.

Mittaa monitoimikoneen kulhoon jauheliha, sipulisilppu, suola, mustapippuri ja timjami ja soseuta leikkuriterällä. Lisää keltuaiset yksitellen koneen käydessä. Lisää kerma ohuena nauhana ja sekoita koko ajan. Muotoile jauhelihaseoksesta pihvit ja kääntele ne korppujauhoissa. Paista voissa kypsiksi.

 

 

 

 

 

HERKKUTATTIRISOTTO

 

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 pakasterasiallinen (noin 3 dl)  paloiteltuja herkkutatteja

voita

loraus oliiviöljyä

ripaus Falksalt Gourmet herkkutattisuolaa

1-2 tl kuivattua timjamia

3 dl risottoriisiä

2 dl kuivaa valkoviiniä

2 kanafondikuutiota

9 dl vettä

2 dl vastaraastettua parmesan-juustoa

mustapippuria

2 rkl puolikuivaa sherryä

 

 

 

 

tarjoiluun:

vastaraastettua parmesan-juustoa 

herkkutatti-balsamicokastiketta

 

 

 

 

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Keitä esim. vedenkeittimellä 9 dl vettä ja liuota siihen fondikuutiot. Laita silputut sienet kuivaan pinnoitettuun kasariin (mulla sellainen paistinpannutyyppinen, jossa on korkeat reunat ja kansi). Hauduta sieniä hetki, jotta nestettä haihtuu vähän pois.

Lisää pannulle reilu nokare voita ja silputut sipulit. Paista viitisen minuuttia. Lisää loraus oliiviöljyä ja riisit. Kuullota sekoitellen hetki, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Kaada sekaan valkoviini ja anna kiehua, koko ajan hämmentäen, kunnes lähes kaikki viini on imeytynyt riisiin.

Ala sitten lisätä kuumaa kanalientä riisin sekaan desi tai pari kerrallaan. Hämmennä risottoa koko ajan. Tämä vaihe kestää noin parikymmentä minuuttia, eli niin kauan kunnes riisi alkaa olla kypsää (jätä kuitenkin hieman purutuntumaa) ja risoton rakenne kermainen ja valuva. Lisää lopuksi vielä sherry.

Lisää risottoon lopuksi reilusti parmesaaniraastetta, mustapippuria myllystä sekä nokare voita. Anna risoton maustua pari minuuttia kannen alla (älä jätä tätä vaihetta väliin!).
Tarjoa risotto heti vastaraastetun parmesaanin sekå herkkutattibalsamicon kera.

 

 

14656300_1725440967673329_73644512641203

Viinilasillinen: KWV Classic Collection Pinotage