Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2025.9.2016%2

PERUNATIMBAALIT

12 kpl

 

1 kg Rosamundaa

50 g voita sulatettuna

tuoretta timjamia (noin 1 1/2 rkl nypittyjä lehtiä)

2 valkosipulinkynttä puristettuna

1/2 dl parmesan-raastetta

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

 

Kuori perunat ja viipaloi ne leikkurilla hyvin ohuiksi ja laita viipaleet kulhoon. Lisää joukkoon loput ainekset ja kääntele huolellisesti sekaisin. Voitele muffinssipelti voilla ja jaa perunaviipaleet muffinssivuoan koloihin. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 55-60 minuuttia, kunnes perunat ovat kullanruskeita. Nosta muffinssipelti pois uunista ja anna vetäytyä 5-10 minuuttia. 

 

 

 

PUNAVIINIKASTIKE

 

nokare voita

1 pieni punasipuli silputtuna

2 dl täyteläistä punaviiniä

1 dl Demi Glace-kastikepohjaa

1 tumma fondikuutio

1 laakerin lehti

2 rkl Cane Syrup-ruokosokerisiirappia

1 rkl vadelmabalsamicoa 

1/2 tl suolaa

mustapippuria myllystä 

 

 

Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee.

Lisää punaviini ja kiehauta.

Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia. 

Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja suurusta tarvittaessa, itse en suurustanut.

Suurustaminen: Sekoita 1 rkl maissijauhoja ja 1/2 dl kylmää vettä. Lisää suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää halutessasi vielä nokare voita kiiltoa antamaan.

 

 

 

 

HIRVIKÄÄRYLEET


n. 500 g hirven sisäpaistia
suolaa ja mustapippuria myllystä
Meiran metsäistä lihamaustetta myllystä
12 siivua pekonia (varaa 340g:n paketti, 12 siivua menee kääryleiden päälle, loput täytteeseen)

 

 

täyte:
n. 6 siivua pekonia (eli loput mitä edellä mainitusta paketista jää 12 siivun jälkeen yli)
1/2 l kantarelleja silputtuna (pakastimesta)
nokare voita
1 pieni sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi silputtuna
Falksalt Gourmet herkutattisuolaa 
mustapippuria myllystä
kuivattua timjamia
100 g kantarellituorejuustoa

 

 

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Leikkaa sisäpaisti 6 pihviksi ja nuiji ne kevyesti. Mausta suolalla, mustapippurilla ja metsäisellä lihamausteella molemmin puolin ja jätä odottamaan. Jätä myös 12 pekonisiivua odottamaan, ne kiedotaan myöhemmin lihakääryleiden päälle. Silppua loput pekonit ja paista ne rapeiksi omassa rasvassaan. Siirrä paistettu pekonisilppu lautaselle talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. 

 

Laita kantarellisilppu kuivalle paistinpannulle ja hauduta sekoitellen hetki, jotta ylimääräinen neste haihtuu. Lisää pannulle reilun kokoinen nokare voita ja pieneksi silputut sipulit. Paista n. 5 minuuttia, lisää paiston alkuvaiheessa myös mausteet. Sekoita sitten joukkoon pekonisilppu. Siirrä pannu pois levyltä ja sekoita joukkoon tuorejuusto. 

Levitä täyte pihveille ja rullaa ne. Kiedo jokaisen pihvin ympärille 2 pekonisiivua ja kiinnitä parilla cocktailtikulla. Paista kääryleet pannulla kahdessa erässä. Kääryleitä ei tässä vaiheessa tarvitse kypsentää, riittää että pintaan tulee kaunis väri. Pekonista irtoaa rasvaa, mutta minä laitoin pannulle muistaakseni pienen nokareen voita. Siirrä ruskistetut kääryleet kannelliseen uunivuokaan. Huuhdo pannu kummankin erän paistamisen jälkeen vedellä ja kaada se sitten kääryleiden päälle vuokaan. Kypsennä kääryleitä 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia, en katsonut kelloa, kääryleet olivat uunissa sen aikaa kun valmistin risoton.

 

 

Lautasella myös Balsamico-marinoituja punajuuria ja vuohenjuustoa sekä Katajakukkulan kantarellit.

 

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2025.9.2016%2

Viinilasillinen: herkullinen Tator Pirimitivo, jota ei valitettavasti taida tällä hetkellä saada Suomesta. Itse onnistuin tilaamaan muutaman pullon Viinilehden Bouquet Clubin kautta.