20161026_200253.jpg

HIRVENLIHAKEITTO

 

liemi:

noin 1,3 kg hirven luullista keittolihaa

vettä sen verran että lihat peittyy

2 porkkanaa 

1 palsternakka

2 sipulia

5 valkosipulinkynttä

3 rkl hienoa merisuolaa

4 laakerin lehteä

1/2 rkl kokonaisia mustapippureita

1/2 rkl kokonaisia viherpippureita 

 

 

 

Huuhdo lihat kylmällä vedellä ja laita kattilaan.

Lisää mausteet sekä karkeasti pilkotut kasvikset.

Lisää kylmää vettä sen verran että lihat ja juurekset peittyy ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois reikäkauhalla. 

Keitä niin kauan, kunnes liha on niin mureaa ja kypsää että sen saa riivittyä kahdella haarukalla, itselläni tähän meni aikaa lähes 4 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa.

Siivilöi liemi kulhoon ja säästä se keiton liemeksi. Riivi lihat ja poista kalvot ja luut.

 

 

 

keitto:

siivilöity liemi

riivitty liha

2 pss keittojuureksia (pakaste)

2 palsternakkaa

pala lanttua

1 iso porkkana

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

8-10 perunaa

2 laakerinlehteä

1 rkl pippurisekoitusta

1 rkl hienoa merisuolaa

5 dl vettä

1 ruukku tuoretta timjamia

 

 

 

Kuori ja kuutioi kasvikset. Palsternakka ja porkkana kypsyvät hitaammin, joten ne kannattaa leikata pienemmiksi kuutioiksi.

Lisää kaikki ainekset kattilaan ja keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Tarjoa uunituoreen leivän kera.