Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2025.9.2016%2

BALSAMICO-MARINOIDUT PUNAJUURET

 

1 kg punajuuria

 

marinadi:

4 rkl viikuna-balsamicokastiketta (Stockmann)

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl juoksevaa hunajaa

1 tl suolaa

1 tl kuivattua timjamia

mustapippuria myllystä

 

 

lisäksi:

1 paksu viipale chevreä jokaiselle syöjälle

oliiviöljyä paistamiseen

 

 

Huuhtele punajuuret ja keitä kypsiksi. Kuori jäähtyneet punajuuret, puolita ja leikkaa lohkoiksi.

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kääntele punajuurilohkot joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia tai vaikka seuraavaan päivään.

 

Paista chevre-viipaleet öljytilkassa kullanruskeiksi. Tarjoa heti marinoitujen punajuurien kera.