Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2029.7.2016%2

TÄYTETYT KESÄKURPITSAT 

 

8 pientä pyöreää kesäkurpitsaa

 

 

täyte:

1 pkt (170 g) Amerikan pekonia silputtuna 

1 rs herkkutattikuutioita pakastimesta (noin 0,3 l)

3 pientä kesäsipulia silputtuna 

3 valkosipulinkynttä silputtuna 

voita

500 g  hirven jauhelihaa 

herkkutattisuolaa

kuivattua timjamia

mustapippuria myllystä 

Forest Blendiä myllystä 

200 g kantarellituorejuustoa

 

 

 

pinnalle:

parmesanraastetta 

 

 

 

Leikkaa kesäkurpitsoiden pohjasta pois ohut siivu, jotta ne pysyvät uunipellillä pystyssä. Leikkaa niiltä myös "hattu" pois ja koverra sisus lusikalla.

 

Esikypsennä koverrettuja kesäkurpitsoja noin 5-10 minuuttia höyryssä ennen täyttämistä. 

Paista pekonisilppu rapeaksi omassa rasvassaan ja siirrä lautaselle talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.

 

Paista hirven jauheliha pekonin rasvassa ja siirrä sekin lautaselle odottamaan.

 

Hauduta herkkutattisilppua kuivalla pannulla hetki, jotta suurin osa nesteestä haihtuu pois. Lisää pannulle voita, silputut sipulit sekä silputtu kurpitsoiden sisus. Paista miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Lisää ripaus herkkutattisuolaa sekä mausteita maun mukaan.

Lisää pannulle myös paistetut pekoni sekä jauheliha ja kääntele sekaisin.

Kääntele sekaan myös kantarellituorejuusto.

Täytä koverretut kesäkurpitsat seoksella ja ripottele päälle reilusti parmesanraastetta. 

Grillaa kesäkurpitsat kypsiksi, tähän menee noin 15 minuuttia.

 

 

Viinilasillinen: Antiche Terre Solo Passione Rosso