Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2031.7.2016%2

RIBSIT

 

1 pkt (noin 2  1/2 kg) spareribsejä

 

suolaliemi:

2 l vettä

100 g hienoa merisuolaa

 

 

Kiehauta pari desiä vettä ja liuota siihen suola. Lisää loppu vesi. 

Poista ribseistä turhat kalvot ja upota ribsit kylmään suolaveteen. Kalvojen poistamiseen hyviä vinkkejä löytyy täältä.

Anna maustua jääkaapissa vuorokausi.

 

 

 

mausteseos:

6 rkl fariinisokeria tai ruokosokeria

2 rkl savusuolaa

3 rkl korianteria

1 rkl juustokuminaa

1 tl Poppamiehen savuchilijauhetta

1 rkl oreganoa

​2 rkl savustettua paprikajauhetta

2 rkl valkosipulijauhetta

2 rkl sipulijauhetta

2 rkl pippurisekoitusta

 

 

lisäksi:

1 pint tummaa olutta

 

 

Ota ribsit huoneenlämpöön noin 30-60 minuuttia ennen kypsentämistä. Poista ribseistä sitkeä kalvo. Täällä on hyvä video kalvojen poistamisesta.

 

Hiero mausteseosta kauttaaltaan lihan pintaan, laita ribsit paistopussiin, kaada sekaan tölkillinen (pint) tummaa olutta ja sulje pussi. Tee pussin keskelle pieni reikä jotta ilma pääsee pois. Laita suljettu paistopussi uunipellille ja kypsennä 110 asteisessa uunissa noin 3 tuntia.

 

 

Tee BBQ-kastike valmiiksi:

 

 

 

VISKI-COLA BBQ-KASTIKE

 

3 prk tomaattipyreetä

5 dl Coca Colaa (ei mitään light-versiota!)

1 dl bourbon-viskiä (Jim Beam)

1/2 dl fariinisokeria

1/2 dl worchestershirekastiketta

1 rkl soijaa

1 rkl tummaa balsamicoa 

2 tl savustettua paprikajauhetta

1/2 tl suolaa

1/2 tl Poppamiehen savuchilijauhetta

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl korianterijauhetta

1 tl valkosipulijauhetta

1 tl sipulijauhetta

1 tl Poppamiehen Jalosavua

 

 

 

Mittaa ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 60-90 minuuttia.

Kuumenna grilli ja laita ribsit grillausalustan päälle grilliin. Sivele pintaan BBQ-kastiketta, käännä ribsit muutaman minuutin kuluttua ja sivele BBQ-kastikkeella myös toiselta puolelta. Käännä ribsit taas muutaman minuutin päästä ja sivele pinta jälleen BBQ-kastikkeella. Jatka näin, kunnes kaikki kastike on käytetty.

 

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2031.7.2016%2

Viinilasillinen: Bearflag Dark Red Wine Blend

 

 

KASVISNYYTIT

4 kpl 

 

1 pss (300 g) Apetit Talon kasvikset (pakaste)

1 keltainen paprika

4 pientä kesäkurpitsaa

4 valkosipulinkynttä silputtuna 

1 nippu kevätsipulia 

1 rs miniluumutomaatteja

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

Chili Explosionia myllystä

1 prk (250 g) Koskenlaskija Cheddar Ruoka

1 Blackie-tuorejuusto Makea Chili

 

 

Ota esille 4 suurehkoa arkkia vahvaa foliota. Sipaise folioiden pintaan hiukan öljyä, etteivät kasvikset tartu kiinni.

Jaa pakastekasvikset, kuutioidut paprika ja kesäkurpitsat, miniluumutomaatit sekä valkosipuli- ja kevätsipulisilput folioihin.

Pyöräytä kasvisten väliin suolaa, mustapippuria ja Chili Explosionia myllystä. Leikkaa chili-tuorejuusto sektoreiksi 8 osaan.

Jaa Koskenlaskija Ruoka kasvisten päälle ja sen päälle 2 chilituorejuustosektoria jokaiseen nyyttiin. Sulje nyytit tiiviisti. Grillaa kypsiksi (noin 25 minuuttia).

 

 

 

TOMAATTI-PUNASIPULISALAATTI

 

 

1 rs (250 g) miniluumutomaatteja paloiteltuna 

gourmetsuolaa

1 kesäpunasipuli pieneksi silputtuna

1 tl oliiviöljyä

1 1/2 tl sokeria

mustapippuria myllystä

 

 

 

Paloittele tomaatit koosta riippuen kahteen-kolmeen osaan ja laita siivilään kulhon päälle. Ripottele päälle gourmet-suolaa ja hölskytä sen verran että suolaa on myös alimmaisissa tomaateissa. Anna tomaattien "itkeä" siivilässä vartin verran. Sekoita puhtaassa kulhossa tomaatit ja silputtu punasipuli. Lisää tilkka oliiviöljyä, sokeria ja mustapippuria maun mukaan. Anna makujen tasaantua jääkaapissa puolisen tuntia.