SHERRY-PUNAVIINILIEMESSÄ HAUDUTETTUJA POSSUNPOSKIA
1 kg possunposkia
hiutalesuolaa
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä
voita
3 porkkanaa
1 iso palsternakka
2 isoa punasipulia
8 valkosipulin kynttä
1/2 dl muscovadosiirappia
2 tummaa fondikuutiota
1 prk Demi Glace
2 laakerinlehteä
1 rkl pippurisekoitusta
3 dl puolikuivaa sherryä
1 ruukku tuoretta timjamia
5 oksaa tuoretta rosmariinia
siivilöidyn liemen suurustukseen:
2 rkl maissijauhoja
tilkka kylmää vettä
Ota lihat hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Mausta lihapalat joka puolelta suolalla ja. Kuumenna paistinpannu ja laita siihen nokare voita ja loraus öljyä. Ruskista lihapalat molemmin puolin ja siirrä pataan.
Kuori ja viipaloi porkkanat ja palsternakka. Kuori ja paloittele sipulit. Kuori ja viipaloi myös valkosipulin kynnet. Paista kasviksia voi-öljyseoksessa, kunnes ne hieman pehmenevät ja siirrä ne pataan lihojen päälle. Lisää pataan myös Demi Glace, fondikuutiot, laakerinlehdet, mausteet, sherry, punaviini ja tuoreet yrtit.
Laita kansi päälle ja nosta pata 150 asteiseen uuniin 3-4 tunniksi.
Kun liha on niin kypsää että se hajoaa haarukalla kevyesti painelemalla, nosta lihat varovasti pois padasta lautaselle. Siivilöi liemi puhtaaseen kattilaan. Sekoita maissijauho vesitilkkaan ja sekoita suurus siivilöidyn liemen joukkoon. Kiehauta ja tarjoile heti.
PERUNA-PALSTERNAKKAMUUSI
2 palsternakkaa (300 g)
6 Rosamundaa (800 g)
50 g voita
noin 1 dl täysmaitoa
suolaa
Kuori ja kuutioi perunat ja palsternakat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon voi ja lisää lopuksi maitoa sen verran että saat sopivan jämäkän muusin. Mausta suolalla.
Viinilasillinen: Herkullinen tämän syksyn kausiviini Tarambola, mutta myös esimerkiksi Quinta das Setencostas sopii tälle ruoalle mainiosti.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.