Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2017.8.2016%2

OMENAISET PARILAKYLJYKSET 

 

6 porsaan parilakyljystä

suolaa myllystä 

mustapippuria myllystä 

nokare voita + tilkka oliiviöljyä 

 

 

lisäksi:

2 sipulia lohkoina

6 valkosipulinkynttä

2 rkl juoksevaa hunajaa

1 rkl pippurisekoitusta

2 omenaa lohkoina

4 cl Calvados

1 tlk (0,33 l) kuivaa omenasiideriä

rosmariinin oksia

timjamin oksia

 

 

 

Mausta kyljykset molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla ja ruskista ne voin ja oliiviöljyn seoksessa.

Laita kyljykset paistopussiin. 

Lisää joukkoon kuoritut valkosipulinkynnet sekä sipuli- ja omenalohkot sekä mausteet. Kaada päälle calvados ja siideri.

Aseta päälle muutama rosmariinin- ja timjaminoksa.

Sulje paistopussi ja leikkaa siihen pieni reikä, jotta ilma pääsee ulos.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 60 minuuttia.

 

 

 

HUNAJAISET UUNIJUUREKSET

 

1/2 lanttu

5 porkkanaa 

1 kesäkurpitsa

2 sipulia lohkoina

oliiviöljyä 

juoksevaa hunajaa 

gourmet-suolaa 

mustapippuria myllystä 

rosmariinin oksia

timjamin oksia

 

 

 

Kuori ja kuutioi juurekset. Sekoita kaikki ainekset uunivuoassa ja kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. 

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2017.8.2016%2

 

Viinilasillinen: Quinta da Espiga