Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2029.8.2016%2

VALKOVIINISSÄ HAUDUTETUT PORSAAN PARILAKYLJYKSET

 

6 porsaan parilakyljystä

suolaa myllystä 

mustapippuria myllystä 

nokare voita + tilkka oliiviöljyä 

 

 

lisäksi:

2 rkl karkeaa Dijon-sinappia 

3 rkl juoksevaa hunajaa

2 dl kuivaa valkoviiniä 

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna 

1 rkl pippurisekoitusta 

1 tl suolaa

1 rkl sitruunamehua

tuoretta timjamia

 

 

 

Mausta kyljykset molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla ja ruskista ne voin ja oliiviöljyn seoksessa.

Laita kyljykset paistopussiin. 

Sekoita sinappi, hunaja, valkoviini, valkosipuli, pippurisekoitus, suola ja sitruunamehu keskenään ja kaada seos kyljysten päälle paistopussiin.

Aseta päälle muutama timjaminoksa.

Sulje paistopussi ja leikkaa siihen pieni reikä, jotta ilma pääsee ulos.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 1-1 1/2 tuntia.

 

 

 

 

HUNAJAISET SIPULIRENKAAT 

 

4 kesäsipulia renkaina

2 rkl voita

1 rkl oliiviöljyä 

2 rkl juoksevaa hunajaa 

1 tl suolaa 

 

 

Paista sipulirenkaita miedolla lämmöllä voin ua oliiviöljyn seoksessa noin 10 minuuttia, kunnes sipulirenkaat pehmenevät. Lisää hunajaa ja suolaa maun mukaan.

Tarjoile heti esimerkiksi porsaankyljysten kera.

 

 

 

 

PUNAJUURIPIHVIT

9 kpl

 

5 keitettyä punajuurta (noin 450 g raastetta)

2 pientä kesäpunasipulia silputtuna 

nokare voita 

2 kananmunaa 

12/ dl pankojauhoja

1/2 dl paahdettua sipulirouhetta

1 1/2 tl  mustapippurirouhetta 

ripaus valkopippuria 

1 tl savusuolaa 

2 tl kuivattua timjamia 

2 rkl ruokosokerisiirappia 

1 1/2 dl parmesan-raastetta 

 

 

 

Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. 

Kuori jäähtyneet punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi.

Sekoita punajuuriraasteen joukkoon kaikki ainekset ja nostele massa nokareiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä pihvejä 200 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia.

Paista pihvit vielä lopuksi voissa pannulla.

 

 

 

 

KESÄKURPITSATIMBAALIT

8 kpl

 

4 kesäkurpitsaa  (noin 700 g raastetta)

suolaa myllystä 

2 kananmunaa

1 pala (170 g) Aura-juustoa

1 rkl vehnäjauhoja

mustapippuria myllystä

ripaus valkopippuria 

 

 


Raasta kesäkurpitsat ja laita raaste siivilään. Pyöräytä päälle reilusti suolaa myllystä. Ravistele siivilää muutaman kerran, jotta suola sekoittuu raasteen joukkoon. Anna raasteen "itkeä" siivilässä puolisen tuntia.

Sekoita joukkoon kananmunat. Murenna sekaan Aura-juusto ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Annostele seos paperivuokiin muffinssipellille.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30-45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on saanut väriä.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2029.8.2016%2

Viinilasillinen: El Collao Roble