20160916_170535.jpg

 

Täytekakun valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä valmistamalla Omar-kastike, sillä sen pitää jäähtyä jääkaapissa yön yli.

 

OMAR-LAKKATÄYTEKAKKU

 

POHJA:

 

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

 

 

KOSTUTUKSEEN:

3 1/2 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

 

 

 

OMAR-KERMA KAKUN VÄLIIN:

125 g Omar-karamelleja paloiteltuna

1 1/2 dl kuohukermaa

1 1/4 dl kuohukermaa vaahdotettuna

 

 

 

LISÄKSI:

1 prk (400 g) lakkahilloa

 

 

 

KAKUN PINNALLE:

200 g lakkoja

1/2 dl hyytelösokeria 

1 dl vettä

 

 

 

OMAR-KERMA KAKUN REUNOILLE:

 

1 pss (220 g) Omar-karamelleja paloiteltuna

2 dl kuohukermaa

3 dl kuohukermaa vaahdotettuna

 

 

 

POHJA: Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin.  Kaada taikina kahteen voideltuun vuokaan (halkaisija 20 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia Jos pohja näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. Pohja kannattaa paistaa päivää ennen täyttämistä, niin se ei murene niin paljon leikattaessa.

 

TÄYTE: Laita paloitellut Omarit ja 1 1/2 dl kermaa pinnoitettuun kattilaan. Keitä välillä sekoitellen, kunnes karkit ovat sulaneet ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos valmiiksi kulhoon, jossa vatkaat sen vaahdoksi. Laita kulho yöksi jääkaappiin, sillä kermaseoksen tulee olla tarpeeksi kylmää, jotta se vaahtoutuu.

 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sen jälkeen vatkaa jäähtynyt Omar-kermaseos vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään. 

 

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

Levitä päälle puolet lakkahillosta.

Levitä hillon päälle puolet Omar-täytteestä.

Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. Levitä päälle loppu lakkahillo sekä loput Omar-täytteestä.

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä.

Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

 

 

OMAR-KERMAPURSOTUKSIA VARTEN: Laita paloitellut Omarit ja 3 1/2 dl kermaa pinnoitettuun kattilaan. Keitä välillä sekoitellen, kunnes karkit ovat sulaneet ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos valmiiksi kulhoon, jossa vatkaat sen vaahdoksi. Laita kulho yöksi jääkaappiin, sillä kermaseoksen tulee olla tarpeeksi kylmää, jotta se vaahtoutuu.

 
 

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle ja peitä pinta lakoilla, jätä kuitenkin pari senttiä reunoista ilman lakkoja. Valmista kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä kiille lakkojen päälle esimerkiksi silikonisudin avulla. 

 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sen jälkeen vatkaa jäähtynyt Omar-kermaseos vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään. 

Pursota kakun reunat Omar-kermalla.