20160902_062433.jpg

MALLASSÄMPYLÄT 

24 kpl

 

5 dl kiehuvaa vettä

3 1/2 dl kaljamaltaita 

50 g hiivaa

5 dl piimää

1 rkl suolaa

2 dl siirappia

3/4 dl rypsiöljyä 

4 dl ruisjauhoja 

10 dl hiivaleipäjauhoja 

 

 

 

Mittaa kaljamaltaat kulhoon ja kaada päälle kiehuvan kuuma vesi. Anna liota puolisen tuntia.

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon mallasseos, suola, siirappi, öljy, ruisjauhot sekä puolet hiivaleipäjauhoista.

Lisää loput jauhot desi kerrallaan ettei taikinasta tule liian kovaa.

Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. Kumoa kohonnut taikina jauhetulle pöydälle ja vaivaa se kimmoisaksi. Jaa taikina 24 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.

Paista sämpylät 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.

 

20160902_063103.jpg