MALLASSÄMPYLÄT
24 kpl
5 dl kiehuvaa vettä
3 1/2 dl kaljamaltaita
50 g hiivaa
5 dl piimää
1 rkl suolaa
2 dl siirappia
3/4 dl rypsiöljyä
4 dl ruisjauhoja
10 dl hiivaleipäjauhoja
Mittaa kaljamaltaat kulhoon ja kaada päälle kiehuvan kuuma vesi. Anna liota puolisen tuntia.
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon mallasseos, suola, siirappi, öljy, ruisjauhot sekä puolet hiivaleipäjauhoista.
Lisää loput jauhot desi kerrallaan ettei taikinasta tule liian kovaa.
Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. Kumoa kohonnut taikina jauhetulle pöydälle ja vaivaa se kimmoisaksi. Jaa taikina 24 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
Paista sämpylät 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.