LOHI-KESÄKURPITSAPASTA
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
nokare voita
200 g viipaloitua kylmäsavukirjolohta silputtuna
3/4 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl parmesanraastetta
2 dl kuohukermaa
1 tl sitruunapippuria
2 tl sitruunamehua
3 rkl makeaa chilikastiketta (Saarioinen)
200 g Creme Bonjour chili-tuorejuustoa
Chili Explosionia myllystä
lisäksi:
10 pientä kesäkurpitsaa (noin 1 kg)
loraus oliiviöljyä
2 avokadoa
tarjoiluun:
vastaraastettua parmesan-juustoa
Kuullota sipulisilppuja voissa, kunnes ne pehmenevät. Lisää silputtu kylmäsavulohi ja sekoittele hetki. Lisää valkoviini ja anna kiehua pari minuuttia. Lisää loput ainekset, tuorejuustoa lukuunottamatta ja anna kiehua keskilämmöllä noin 15 minuuttia.
Siirrä sitten kastike pois liedeltä ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
Valmista kastikkeen kiehuessa kesäkurpitsapasta: raasta kesäkurpitsat spiraalileikkurilla.
Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kääntele kesäkurpitsasuikaleita pannulla keskilämmöllä, kunnes suikaleet ovat lämmenneet.
Sekoita kastike lämpimien kesäkurpitsasuikaleiden joukkoon.
Halkaise avokadot, poista kivi ja kuutioi avokadonpuolikkaat kuoressaan. Koverra sisus lusikalla ja kääntele avokadokuutiot varovasti kesäkurpitsapastan joukkoon.
Tarjoile heti vastaraastetun parmesaanin kera.
VINKKI! Jos et omista spiraalileikkuria, voit siivuttaa kesäkurpitsat esimerkiksi juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi ja leikata viipaleet veitsellä pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.