20160907_203221.jpg

LOHI-KESÄKURPITSAPASTA

 

1 sipuli silputtuna

2 valkosipulinkynttä silputtuna

nokare voita

200 g viipaloitua kylmäsavukirjolohta silputtuna

3/4 dl kuivaa valkoviiniä

1 dl parmesanraastetta

2 dl kuohukermaa

1 tl sitruunapippuria 

2 tl sitruunamehua

3 rkl makeaa chilikastiketta (Saarioinen)

200 g Creme Bonjour chili-tuorejuustoa

Chili Explosionia myllystä

 

 

 

lisäksi:

10 pientä kesäkurpitsaa (noin 1 kg)

loraus oliiviöljyä 

2 avokadoa

 

 

 

tarjoiluun:

vastaraastettua parmesan-juustoa

 

 

 


Kuullota sipulisilppuja voissa, kunnes ne pehmenevät. Lisää silputtu kylmäsavulohi ja sekoittele hetki. Lisää valkoviini ja anna kiehua pari minuuttia. Lisää loput ainekset, tuorejuustoa lukuunottamatta ja anna kiehua keskilämmöllä noin 15 minuuttia.

Siirrä sitten kastike pois liedeltä ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

 

Valmista kastikkeen kiehuessa kesäkurpitsapasta: raasta kesäkurpitsat spiraalileikkurilla. 

Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kääntele kesäkurpitsasuikaleita pannulla keskilämmöllä, kunnes suikaleet ovat lämmenneet.

Sekoita kastike lämpimien kesäkurpitsasuikaleiden joukkoon.

Halkaise avokadot, poista kivi ja kuutioi avokadonpuolikkaat  kuoressaan. Koverra sisus lusikalla ja kääntele avokadokuutiot varovasti kesäkurpitsapastan joukkoon.

Tarjoile heti vastaraastetun parmesaanin kera.

 

VINKKI! Jos et omista spiraalileikkuria, voit siivuttaa kesäkurpitsat esimerkiksi juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi ja leikata viipaleet veitsellä pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi.