Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2025.9.2016%2

TIMJAMI-VALKOSIPULIVOI

 

200 g pehmeää voita

6 valkosipulinkynttä puristettuna

timjaminlehtiä, niin paljon kuin jaksat nyppiä

 

 

Sekoita ainekset keskenään ja kääri leivinpaperin avulla pötköksi. Laita jääkaappiin kovettumaan. Maustevoi säilyy noin viikon ajan jääkaapissa. Jos säilytät pitempään, pakasta voi viipaleina.

 

 

 

KATAJAKUKKULAN KANTARELLIT

 

1,2 l pikkuisia kantarelleja

1/2 dl sokeria

1 1/2 tl suolaa

1/2 dl valkoviinietikkaa

1 dl vettä

 

 

Mittaa kattilaan sokeri, suola, valkoviinietikka ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kantarellit. Keitä muutama minuutti. Lusikoi sienet puhtaaseen lasipurkkiin ja kaada liemi päälle. Säilytä sienet jääkaapissa. 

 

 

 

KAMPASIMPUKAT

 

6 kampasimpukkaa

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

timjami-valkosipulivoita

 

 

Kuumenna pannu ja laita siihen reilun kokoinen nokare timjami-valkosipulivoita. Mausta kampasimpukat suolalla ja mustapippurilla. Kun voi on sulanut, laita kampasimpukat pannulle. Paista nopeasti kummaltakin puolelta. Paista kampasimpukoita vain sen verran (noin minuutti/puoli) että pinta saa väriä, muuten niistä tulee sitkeitä. 

 

 

 

AHVENFILEET

 

4 ahvenfileetä

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

timjami-valkosipulivoita

 

 

Poista ahvenfileistä ruodot ja leikkaa fileet pitkittäin kahtia. Mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Paista fileet timjami-valkosipulivoissa.

 

 

Kokoa annokset: asettele paistetut kampasimpukat ja ahvenfileet lautaselle ja laita päälle nokare timjami-valkosipulivoita sulamaan. Koristele annokset kantarelleilla ja timjaminoksilla. Tarjoile heti.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2025.9.2016%2

Viinilasillinen: Villa Conchi Cava Brut